Вівторок, 19.03.2024, 07:58
ФОРУМВітаю Вас Гость | RSS
Головна | ГРА В КОМАНДІ - Форум | Реєстрація | Вхід

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ВСЕ ПРО ПЕЙНТБОЛ » ТАКТИКА » ГРА В КОМАНДІ
ГРА В КОМАНДІ
ArkanДата: Неділя, 17.08.2008, 08:24 | Повідомлення # 1
Admin, він же Бен Ладен.
Група: Адміністратори
Повідомлень: 103
Статус: Offline
Про гру : ГРА В КОМАНДІ

Підготовка і тренування
Команди повинні використовувати різну тактику на різних полях. Ясно, що Команда - це єдиний підрозділ, навіть якщо гравці розсіялися по всьому полю і діють поодинці. Кожен повинен знати, хто прикриває його справа або зліва і що треба робити при такому або такому розвитку гри, інакше втрата всього одного гравця, некомпенсована діями інших легко приведе до поразки.
Гравця треба натренувати на взаємодію з будь-яким членом команди на полі, особливо до переговорів. Обов'язково використовуйте такий важливий елемент, як зв'язок на полі! Якщо ви збираєтеся зробити щось незвичайне, команда повинна бути готова разом з вами, тому відпрацьовуйте подібні прориви на тренуваннях, оповіщайте колег по команді про те, що ви збираєтеся зробити - для цього корисно виробити свій код незрозумілий для гравців супротивника. Гравці повинні повідомляти один одному результати своїх дій або вимагати підтримки, передавати розкриті позиції супротивника. Якщо всі вогняні точки супротивника відомі, це полегшує пересування - ясно, де є розриви і де вогонь особливо щільний.
Дуже добре, коли в команді є авантюристи, які можуть прокрастися або прорватися за спину супротивнику, але такі проходи обов'язково треба підтримувати всією командою - відволікати увагу, прикривати, забезпечувати відхід, інакше такий гравець може бути відрізаний і шукатиме укриття або прориватиметься назад.
Дії щільною групою дозволяють концентрувати зусилля на невеликій ділянці, але збільшують ризик поразки - супротивнику легше оточити групу і накрити її перехресним вогнем. Розсипаний стрій знижує вірогідність поразки, але і ослабляє команду, оскільки всіх з п'ятірки можна поразити поодинці. Найбільш розумно діяти двійками - це дозволяє прикривати один одного і ефективніше впливати на супротивника.

Гравці і їх функції (Задній гравець)
На заднього гравця звичайно лягає найважче завдання. Цей гравець несе відповідальність майже за все прикриття своєї команди. Звичайно він виконує роль "ока команди" і відповідає за повідомлення про рух супротивника. Як правило, задній гравець координує рух своєї команди на полі. Наприклад, в грі по п'ять чоловік в команді, якщо задній гравець знає про усунення двох гравців з одного боку поля, він може перемістити передніх гравців на цю сторону поля. Звичайно цей гравець впродовж всієї гри викрикує коди і поливає супротивника шквалом куль. З цієї причини йому слід вибирати оснащення з урахуванням максимальної відстані і максимальної потужності стрілянини. У його рюкзаку повинна знаходитися велика кількість куль. (Пам'ятайте, що якщо у вас півсумки куль, а ви можете вистрілити тільки 800 з них, то інші просто даремні!). Не у всіх іграх бувають ситуації, що вимагають великої кількості куль. Будьте розсудливі. Якщо ви берете участь в 5-хвилинній грі на спідбольному полі, 1200 куль - це засіб поразки надмірної потужності (можуть усунути цілий полк!). План гри вашої команди також може вплинути на кількість куль, які необхідно мати при собі. Деякі команди сидять в засідці і чекають поки чогось відбудеться, тоді як інші вважають за краще самі контролювати ситуацію. Якщо середня тривалість гри вашої команди досить невелика, беріть менше куль. Якщо ваші гравці сидять в укритті до останніх 30 секунд, можливо, вам потрібно більше куль. При цьому не забувайте, що кількість куль повинна відповідати об'єму повітря. Задньому гравцю слід навчитися стріляти як з правої, так і з лівої руки. В більшості випадків найбільші укриття знаходяться в задній частині поля. Це не означає, що цей гравець може собі дозволити таку розкіш як виставити наполовину своє тіло зліва, при цьому прагнучи стріляти з правої руки з лівого боку укриття. Також добре б навчитися стріляти з допомогою не тільки одного пальця. Якщо вам доводиться когось прикривати довгий період часу, вказівний палець може втомитися від безперервної стрілянини. Та робота, яка лягає на плечі заднього гравця найпривабливіша для більшості учасників. І саме цей факт збільшує важливість заняття задньої позиції.

Гравці і їх функції (Середній гравець)
Середній гравець виконує роль "на підхопленні". Звичайно він починає гру напроти заднього гравця і позаду флангового нападаючого. Цей гравець повинен бути дуже гнучким. Наприклад, він може почати як "задній гравець", перейти на середню позицію і потім зайняти положення попереду флангового гравця, ставши ключовим гравцем. Він займає ключове положення, передаючи коди від заднього гравця фланговому нападаючому і навпаки. Його головне завдання полягає в тому, щоб оберігати від усунення флангового гравця. Важливо пам'ятати, що фланговий нападаючий частенько піддається сильному обстрілу і не може дивитися на всі боки або стріляти. І у цей момент підключається середній гравець. Він може або забезпечити прикриття фланговому нападаючому, дозволяючи йому піднятися, або просто спілкуватися з ним, підтримуючи в скрутну хвилину. Наприклад, фланговому нападаючому приємно знати, що хтось його охороняє. Середній гравець може постійно повторювати: "Я стежу за тим, що попереду" або "все ОК". Крім того, якщо середній гравець вимушений звернути свою увагу на щось інше, йому також потрібно про це повідомити свою команду. Як правило, маркер середнього гравця менший маркера заднього гравця. Пам'ятайте, що для нього важливо мати гнучкість. Якщо задній або фланговий гравець будуть усунені, його можна поставити на ці позиції.

Гравці і їх функції (Фланговий гравець)
Фланговий нападаючий повинен нести якомога менше вантажу і бути найшвидшим гравцем. Цей гравець звичайно займає найагресивнішу позицію на полі. Разом з тим, таке розташування робить його великою мішенню. Саме йому призначається найбільша кількість куль заднього гравця супротивника. Як правило, йому доводиться стріляти менше, ніж задньому або середньому гравцям, тому йому слід мати при собі менше куль. Саме цього гравця найчастіше відправляють усунути когось або просять пожертвувати собою. Його головне завдання полягає в тому, щоб потрапити в своє укриття, згрупуватися і знайти краще положення для ефективної стрілянини. На самому початку гри він повинен точно усвідомлювати в яку сторону направлений його маркер. Наприклад, якщо він біжить вліво, і несе свій маркер в правій руці він дає супротивнику можливість вистрілити в хорошу тверду мішень. Проте якщо він несе його в лівій руці, він прикриває маркер тілом. Це може бути в тому або іншому ступені ефективно залежно від того, як ви вішаєте маркер. Чим ближче до тіла ви тримаєте маркер, тим ефективніше цей прийом. Навіть не одурюйте себе думками ніби "бігтиму і стрілятиму". Це уповільнить ваше пересування, і навряд ви зможете в щось влучити. У флангового нападаючого повинен бути найлегший і найменший маркер. Йому доведеться боротися за виживання в найменших укриттях. З цієї причини він повинен свідомо підійти до вибору оснащення. Йому слід мати при собі тільки найнеобхідніше.

Тактика (АТАКА)
Команда чинить організований тиск на супротивника. Треба захопити і утримати ключові позиції ближче до центру, зручні для стрілянини і укриттів. Флангові гравці тиснуть уздовж країв поля з метою прорватися за спину супротивнику. Основні стадії:
1. Швидка розбіжка з бази, захоплення більшої частини поля. Якщо команда утримує 70% поля, то супротивнику залишається 30%, що обмежує його можливості укриття і маневру. Якщо їм вдасться обійти ваш фланг, у вас за спиною буде достатньо місця для відходу і організації протидії.
2. Закріплення на ключових позиціях (великі дерева, густі кущі, вигідні сектори обстрілу).
3. Придушення супротивника вогнем - витратьте максимум куль, притисніть їх до землі, прикривайте один одного і займайте вигідніші позиції.
4. Тиск на один фланг, прикриття іншого флангу заслоном.
5. Поразка флангу супротивника.
6. Посилення успішно атакуючого флангу і поразка одного крила супротивника.
7. Тиск на тих, що залишилися - захоплення нових позицій, їх утримання, прорив за спину супротивнику.
8. Перехресний вогонь - команда прагне видавити гравців супротивника, що залишилися, в зону перехресного вогню і уразити їх.

Тактика (ОБОРОНА)
Досконально знайте свої 30% поля, які позиції важливо утримати, з яких краще вражати супротивника. Майте на увазі, що як тільки ви знайдете свою позицію, атакуюча сторона сконцентрує вогонь на вас. Основні стадії:
1. Закріплення на ключових позиціях, хороші укриття, малопомітність для супротивника, хороші сектори обстрілу, максимально ефективне прикриття флангів.
2. Взаємна підтримка, візуальний контакт між гравцями, визначення загрозливих ділянок між ними, секторів загороджувальної і вражаючої стрілянини.
3. Сховайтеся або злийтеся з фоном, не ворушіться, сховайтеся за деревами, кущами, листям.
4. Очікування супротивника - спокійно спостерігайте за наближенням супротивника до його входу в зону упевненої поразки, не покидайте позицію до команди капітана або до явної небезпеки попадання у вас.
5. Перестрілка - не ризикуйте даремно, прагніть утримувати позицію, не даючи супротивнику можливості зробити постріл на поразку; якщо положення команди достатньо упевнене, пересувайтеся для зближення з своїми, отримання вигідних кутів обстрілу, концентруйте вогонь на атакуючих.
6. Тиск на розриви, постарайтеся оголити фланг супротивника, прорватися і атакувати його уздовж лінії або з тилу, викличте вогонь на себе - в цей час гравці вашої команди можуть переміщатися, використовуйте позиції, вогнем з яких можна примусити супротивника робити невигідні переміщення.

Тактика (ДІЇ В ГРІ)
Найбільш важливе виживання, в п'ятірці кожен гравець - це 20% команди. Якщо ви втратили хоча б одного гравця, це може привести до вельми серйозних наслідків. Вчіться захищати один одного, знайте, коли потрібно просити підтримку і коли підтримати сусіда. Підставляти себе під обстріл не дуже розумно, але коли йдеться про відвернення вогню від гравця, що зайняв ключову позицію, краще викликати вогонь на себе, ніж дозволити супротивнику видавити команду з такої важливої ділянки гравця.
Вельми важливе устаткування. Ті, хто здатний відстрілювати найбільшу кількість куль, саме це і повинні робити. Деякі гравці природжені кулеметники, інші - снайпери, треті - пластуни. Старайтеся, внести максимальний внесок в гру відповідно до ваших схильностей. Враховуйте, що гравця з скорострільною зброєю краще використовувати для прикриття.
Нарешті, гнучко змінюйте тактику залежно від ситуації. Якщо ви потрапили під обстріл, не лізьте напролом, постарайтеся змінити позицію на вигіднішу безпечним шляхом. Не прагніть до зайвого геройства, якщо ви повинні прикривати фланг, не суньтеся у відкритий центр, інакше є шанс одержати кулю в бік або в спину.

Тактика (Висновок)
Дві тактики - це тільки основа, їх можна застосовувати комбіновано або в різних модифікаціях, деякі команди розбиваються поодинці з індивідуальними завданнями, деякі діють двійками-трійками. Незалежно від використовуваної тактики, команда повинна зігратися, знати поле і "відчувати" один одного. До речі, ви знаєте, яка головна зброя у розвідника? Зовсім не пістолет, а голова. Теж саме і в пейнтболі. Думайте, плануйте, дійте!


Не витрачайте свій час на тих, хто не хоче провести його з вами!!!
 
andriy74Дата: П'ятниця, 03.04.2009, 13:36 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Члени клубу
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Привіт це ти сам писав?
 
ArkanДата: П'ятниця, 03.04.2009, 13:44 | Повідомлення # 3
Admin, він же Бен Ладен.
Група: Адміністратори
Повідомлень: 103
Статус: Offline
ні, не сам. перекладав я з прагмою.

Не витрачайте свій час на тих, хто не хоче провести його з вами!!!
 
Форум » ВСЕ ПРО ПЕЙНТБОЛ » ТАКТИКА » ГРА В КОМАНДІ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz